Renovatie Gezinswoning Wilrijk

Renovatie

Renovatie Gezinswoning te Wilrijk

Het grootste deel van de bestaande woning is gebleven wat binnenmuren betreft. Alle gevelsteen en het dak is verwijderd. Aansluitend hebben we de volledige achterbouw gesloopt en zijn we van 0 met een nieuw rioleringsnetwerk gestart. Nieuwe funderingsbalken en betonplaat hebben we met de hand uitgegraven. Daarna hebben we ook de nieuwe betonplaat gestort om een mooie vlakke start te garanderen. De nieuwe binnenmuren zijn met nieuwe technieken gebeurd: nl. Alles werd verlijmd. De snelbouwblokken zijn speciaal ontwikkeld om deze technieken te kunnen toepassen. Ze zijn veel rechter en uiteraard veel groter zodat er ook veel sneller en vlakker gewerkt kan worden! Deze blokken zijn ook met tand en groef en bevorderen een luchtdichte bouwmethode.

Doordat oudere woningen nog bestaan uit oude kleine gevelstenen in zowel binnen als buitenmuren hebben we hier achter de harde PIR isolatie wel een zachtere variant moeten plaatsen om toch vlak te kunnen blijven werken. Alle naden worden door ons afgeplakt zodat ook hier een maximale isolatie en luchtdichtheid word behaald.

Ook de gevelstenen hebben we verlijmd, dit gaat in tegenstelling tot de snelbouwstenen niet sneller, maar geeft wel een mooi afgewerkt geveltje. Het voegwerk spaar je wel uit, want dat is bij deze technieken niet van toepassing.

Voor de dakconstructie hebben we enkel de ringbalken gestort en heeft een dakwerker dit dak volledig getimmerd.

Locatie:

Type:

Date:

27 May 2017
Image Designers
Image Designers
Image Designers
Het was een plezier om met Stielmannen samen te werken. Zeer zorgvuldige afwerking!

Kathy Reyes

Wij zijn de beste partij voor uw klus